Wat doe ik?

Zakelijk tekstschrijven

Ik heb door de jaren heen schrijfopdrachten gedaan voor een groot verscheidenheid aan bedrijven. Hoewel ik elke dag nog bijleer, heb ik ondertussen veel ervaring opgedaan. Of het nu een klus voor een verzekeraar, reclamebureau of restaurant betreft, ik neem (en kan) elke schrijfuitdaging aan.

Ik schrijf op zakelijk gebied onder andere:

 • directmailing;
 • onepagers;
 • nieuwsbrieven;
 • informatieve zakelijke artikelen voor (potentiële) klanten;
 • promotieartikelen voor beurzen en roadshows;
 • financiële artikelen en rapportages.

Maar ik houd me daarnaast ook bezig met:

 • vertalen: Nederlands-Engels en Engels-Nederlands;
 • reclame- en informatiecampagnes;
 • het afnemen en uitwerken van interviews;
 • het schrijven van (campagne)mails en brochures;
 • artikelen voor magazines, kranten of huis-aan-huisbladen.

Creatief schrijven

Naast mijn werk als zakelijk tekstschrijver, neemt het creatief schrijven ook een prominente plek in mijn leven in. Voorbeelden hiervan zijn:

 • het schrijven van korte (fictieve) verhalen en columns voor diverse bladen en deze site (zie Korte verhalen);
 • scriptschrijven.

Mijn werk als creatief tekstschrijver kan uiteraard ook als zakelijk worden gezien. Ik scheid deze disciplines desalniettemin bewust, daar beide een andere aanpak behoeven. 

Teksten redigeren

Stel u heeft al een perfect en (in gedachten) volledig uitgewerkt verhaal ‘klaarliggen’, maar u krijgt het gewoon niet vertaald naar (digitaal) briefpapier. Of uw verhaal staat reeds op papier, maar niet op een manier die u kan bekoren.

Ook dan kan ik u helpen!

Samen luisteren wij naar uw verhaal en gaan wij het naar uw tevredenheid en zoveel mogelijk in uw stijl op papier zetten! Ik zal dan een ondersteunende rol aannemen, waarbij u die mate van steun kiest.

Wie weet tot snel!

Nils Jönsthövel

info@nilsjonsthovel.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *